Hos VOSK tilbydes der ridefysioterapi ved UniRide v/ridefysioterapeut Maria Nygaard i samarbejde med rideklubbens daglige leder og handicapinstruktør Sigrid B. Christensen, og en team af dygtige og kompetente assistenter
For at modtage ridefysioterapeutisk behandling, skal patienten være lægeordineret med henvisning.
 
Kontakt Maria Nygaard for nærmere oplysninger.
Telefon: (+45)26 19 19 96
E-mail: uniride1@gmail.com
Hjemmeside: www.uniride.dk 
 
Hvad er ridefysioterapi?
Det er en træningsform, hvor patienterne igennem ridning styrker og forbedre følgende; balance, midtliniesansen, muskelstyrke, koordination, og følesans.
Spastiske muskler bliver afspændt og korte muskler forebygges.
Ridning øger din kropsbevidsthed, forbedrer din vejrtrækning og din blodcirkulation. Ikke mindst giver ridefysioterapi socialt samvær og glæde.
 
 
 
Hvordan foregår ridefysioterapi?
Ridefysioterapi er en lægeordineret behandling, som for de fleste er vederlagsfri. Enkelte patientgrupper skal dog betale patientandelen. Hvilken patientgruppe du tilhører, får du oplyst når du starter.
 
Ridefysioterapeuten instruerer patienten i at følge hestens bevægelser, for at balancen, midtlinjen, vægtfordelingen, afspændingen eller optræningen kan trænes af patienten.
Kan patienten ikke sidde alene på hesten, vælges der en hest, der kan bære to personer, og en bagrytter bliver sat bag patienten for at hjælpe denne. Man har altid mindst en person ved siden til at trække hesten og hjælpe en med at styre hesten rundt.
 
Den ridefysioterapeutiske behandling foregår på hold med maksimalt 5 ryttere. Der laves ofte fælles øvelser for alle, mens hestene laver forskellige volter, slangegange, går gennem forhindringer osv. Derudover laves behandling af den enkelte patient med øvelser, der er specielt beregnet til personens individuelle behov.
Du er som patient i ridefysioterapien ikke forpligtet til at være medlem af rideklubben VOSK.
Du skal selv sørge for kørsel til ridefysioterapi.
 
Adgangsforhold til ridefysioterapien
I 2006 fik klubben mulighed for, at forbedre adgangsforholdene for bevægelseshæmmede betydeligt. Ved en generøs donation fra Elsassfonden er der blevet etableret en stor repos med tilhørende kørestolsrampe foran indgangen til ridehuset. Rampen muliggør let adgang med kørestol, og rampen giver mulighed for aflæsning af kørestole direkte fra en handicapbus-slidske og ind på rampen. Rampen er tilstrækkelig stor til, at det er let at manøvrere med kørestole.
 
Dertil er der også med generøs økonomisk støtte fra Nordea bank i Vordingborg installeret en lift til at hjælpe de patienter, der måtte have behov for det i forhold til at komme op på hesten.
 
Der forefindes handicaptoilet i forbindelse med ridehusets tilskuerpladser.
VOSK anviser med skiltning, hvor gangbesværede og rullestolsbrugere kan parkere i tæt afstand til ridehuset.
 
 

DE STØTTER OS